Прокуратурата изиска информация от министъра на здравеопазването какъв контрол се упражнява

...
Прокуратурата изиска информация от министъра на здравеопазването какъв контрол се упражнява
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска контрол и проверки за предлагането на бързи тестове

Прокуратурата изиска информация от министъра на опазването на здравето какъв контрол се упражнява върху предлагането на бързи тестове за диагностициране на ковид. Целта е да се обясни по какъв начин Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) реализира надзор при потреблението на въпросните медицински произведения, оповестиха от прокуратурата. Целта е да се попречват вероятни злоупотреби, в това число и продажба на подправени проби за COVID-19, разясняват от държавното обвиняване.
Според законодателството право да оферират такива медицински изделия имат регистрирани компании. Изпълнителната организация по медикаментите би трябвало да извърши инспекция регистрирани ли са съответните медицински лаборатории и/или здравни заведения, които оферират тези проби, както и дали работят със сертифицирани реактиви, съдържащи указания за приложимост и етикет, дали съблюдават вътрешния надзор и дали дават отговор на съответния стандарт, показват от прокуратурата.

Към момента, в няколко частни лаборатории, множеството от които в София се предлага алтернатива за бързо тестване на всеки, който желае да си направи такова проучване. Експертните отзиви по тази тематика не престават да бъдат разграничени на два лагера и единственото мнение, в което и двата лагера са единомислещи е, че на бързия тест може да се разчита най-много да откри дали даден човек има антитела против ковид, което би означавало, че е прекарал болестта.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР